• Taze sebzeler: Asla yıkamadan yemeyin, doğradıktan sonra bekletmeyin, pişirme suyunu dökmeyin, yağda kızartmayın, piştikten sonra çabuk tüketin.
• Taze meyvalar: Asla yıkamadan yemeyin,kestikten sonra bekletmeyin, meyvanın suyunu değil kendisini tüketin.
• Kuru baklagiller: Yıkamadan pişirmeyin, pişirmeden önce mutlaka ıslatın, az pişirmeyin, pişirme suyunu dökmeyin.
• Makarna: Haşlayıp suyunu dökmeyin (Haşlanmaya yetecek kadar su kullanın)
• Pirinç: İyi yıkamadan pişirmeyin, yüksek ateşte kavurmayın, haşlayıp suyunu dökmeyin.
• Et, tavuk, balık: Yağda kızartmayın, kavurmayın, tütsülemeyin, ateşe çok yakın tutarak pişirmeyin, dumanlamayın (füme).
• Yumurta: Çiğ yemeyin, yağda kızartmayın, harlı ateşte uzun süre pişirmeyin.
• Süt: Çiğ içmeyin, 5 dakikadan çok kaynatmayın.
• Yoğurt:Yeşillenmiş suyunu süzmeyin,mutlaka için.
• Un:Yağla pembeleşinceye kadar kavurmayın.
• Börek:Yağda kızartmayın, bol yağ ilave etmeyin.
• Hamur işleri:Yağda kızartmayın ve çok yağlı yapmayın.
Besinleri Saklarken Uyulması Gereken Kurallar:
• Ekmeği gerekenden çok miktarda almayın,küflenmesini engelleyin.
• Mısır, bulgur, pirinç, fındık, fıstık gibi ürünleri kuru olarak muhafaza edin, nemlenmelerine izin vermeyin.
• Tuzlanmamış peynir ve kavurmaları, iyi saklayın küflendirmeyin.
• Süt, yoğurdun ışıkla temas etmelerini engelleyin.
• Patatesi aydınlıkta bekletmeyin, çimlenir.
• Etli, sütlü ve yumurtalı gıdaları pişirdikten sonra asla oda ısısında bekletmeyin
• Hazırladığınız hiçbir gıdayı açıkta bekletmeyin, sinek ve haşere temasından koruyun.
• Teneke kutuda salçayı açıldıktan sonra kutuda bekletmeyin.
• Yoğurt, pekmez, salça, reçel, turşu ve benzerlerini boşalmış deterjan ve ilaç kovalarında, sırlı kaplarda, boyalı ve sağlıksız plastik kaplarda saklamayın.